Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Κείμενο: Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες: 8
Προετοιμασία: 20'
Χρόνος: 1 ώρα και 30' ψήσιμο
Μια εύκολη συνταγή για ρολό κοτόπουλο με πλούσια σάλτσα κυδωνιού που έχει ως βάση το κρασί, ένα φαγητό ιδανικό για το κυριακάτικο ή το γιορτινό τραπέζι.
1 ρολό κοτόπουλου, περίπου 2,5 κιλά, έτοιμο από τον κρεοπώλη μας30 γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο30 ml ελαιόλαδοαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι1 κοφτό κουτ. γλυκού κάρι1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
2 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα, κομμένα στα τέσσερα1 καρότο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο2 κυδώνια καθαρισμένα, κομμένα στα τέσσερα1 κεφάλι σκόρδο, κομμένο οριζοντίως στη μέση2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο200 ml λευκό ξηρό κρασί30 γρ. μουστάρδα ξύσμα + χυμός από 1/2 λεμόνι
Για να φτιάξουμε το ρολό κοτόπουλο με κρασάτη σάλτσα κυδωνιού, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το ρολό και το πασπαλίζουμε με το κάρι και το καγιέν.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε μαζί το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μέχρι το βούτυρο να λιώσει. Σοτάρουμε το ρολό για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C.
Σε μέτριο ταψί τακτοποιούμε το ρολό με το λάδι και τα ζουμάκια του και γύρω του σκορπίζουμε όλα τα υλικά για το ψήσιμο εκτός από τη μουστάρδα, μαζί με 200 ml νερό.
Ψήνουμε το ρολό για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί εσωτερικά και να ροδίσει εξωτερικά, περιχύνοντάς το κάθε 30 λεπτά με τα ζουμιά του ταψιού.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το ρολό να ξεκουραστεί σε μια πιατέλα.
Πιέζουμε τα κομμένα σκόρδα μέσα στο ταψί, για να βγει η κρεμώδης σάρκα τους.
Αδειάζουμε όλα τα υλικά του ταψιού στον πολυκόφτη, ρίχνουμε και τη μουστάρδα, πολτοποιούμε καλά και αδειάζουμε σε μπολάκι σερβιρίσματος.
Αφαιρούμε τους σπάγκους από το ρολό, το κόβουμε σε φέτες και συνοδεύουμε με τη σάλτσα.
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ