Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Γράφει η Νένα Ισμυρνόγλου
Θα προμηθευτούμε ριγκατόνι, ώστε η πλούσια ντοματένια σάλτσα να κολλήσει στις αυλακιές τους και να τρυπώσει μέσα στο κενό που σχηματίζεται με το κυλινδρικό τους σχήμα. Έτσι θα απολαύσουμε μια λαχταριστή μακαρονάδα με ζουμερές ντομάτες και ρωμαλέα, χωριάτικα λουκάνικα.
Υλικά
500 γρ. ριγκατόνι1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο200 γρ. χωριάτικα λουκάνικα της αρεσκείας μας, κομμένα σε φέτες πάχους 1 εκ.2 πιπεριές πράσινες, σε μέτρια καρέ3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες600 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες (μαζί με το ζουμί τους)25 γρ. φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα1/3 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε ριγκατόνι με λουκάνικα και βασιλικό αρχικά, βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα λουκάνικα με το μπούκοβο, τις πιπεριές και το σκόρδο για περίπου 4-5 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά με τρυπητή κουτάλα.
Σκορπίζουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα ριγκατόνι με λουκάνικα και βασιλικό.
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ