Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Γράφει η Νένα Ισμυρνόγλου
Μπορείτε να βάλετε όποιο μπλε τυρί σας αρέσει, όπως ροκφόρ, γκοργκοντζόλα αλλά και το δικό μας μακεδονικό μπλε τυρί. Το κλασικό σπανακόρυζο παίρνει άλλη διάσταση!
600 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα150 γρ. ρύζι Καρολίνα400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας1 μάτσο μυρώνια, χοντροκομμένα1 μάτσο καυκαλήθρες, χοντροκομμένες2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού160 γρ. μπλε τυρί της αρεσκείας μας90 ml ελαιόλαδοαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για να φτιάξουμε σπανακόρυζο με μπλε τυρί, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια, σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 5-6 λεπτά.
Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του.Ρίχνουμε την ντομάτα και 300 ml ζεστό νερό και ανακατεύουμε απαλά.
Σκεπάζουμε με το καπάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες και αλατοπίπερο.
Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
Ρίχνουμε τον δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού και το μπλε τυρί.
Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε το σπανακόρυζο με μπλε τυρί.
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ