Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Ο παραδοσιακός τραχανάς, το πουργούρι, το χαλλούμι, το χοιρομέρι, η κουμανταρία και τα κυπριακά γλυκά, συνδυασμένα σε ένα ασυνήθιστο χριστουγεννιάτικο μενού.
300 γρ. πουργούρι200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο50 γρ. ελαιόλαδο250 γρ. κουμανταρίαχοντρό θαλασσινό αλάτιμαύρο πιπέρι1/2 κουτ. γλυκού κανέλαλίγο μοσχοκάρυδο100 γρ. αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα200 γρ. κάστανα ψημένα70 γρ. παστά χρυσόμηλα70 γρ. παστά δαμάσκηνα70 γρ. παστά σύκα50 γρ. σταφίδες ξανθές
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Όταν μαραθεί ρίχνουμε το πουργούρι και τα μπαχαρικά και ψήνουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε την Κουμανταρία και 650 γρ. νερό, ανακατεύουμε, καλύπτουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά. Όταν πια σβήσουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με καθαρή πετσέτα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Κόβουμε τα αμύγδαλα στη μέση καθέτως και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά με 20 γρ. ελαιόλαδο, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε τα κάστανα, ψιλοκομμένα και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 2’ και προσθέτουμε τα παστά φρούτα, ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε για 1’ και σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε με το ψημένο πουργούρι.Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε τα αμύγδαλα στην αρχή και να προσθέτουμε τα παστά φρούτα και τα κάστανα μαζί με το πουργούρι, έτσι ώστε να ψηθούν όλα μαζί. Το αποτέλεσμα θα θυμίζει παραδοσιακή γέμιση γαλοπούλας, χωρίς κρέας.
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ