Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Γράφει ο Χριστόφορος Πέσκιας
Το σοφρίτο το έχουμε συνηθίσει με μοσχάρι, αλλά δοκιμάστε το και με κοτόπουλο. Είναι εύκολο, γρήγορο και απίθανα αρωματικό και ζουμερό. Το συνοδεύουμε ιδανικά με έναν αφράτο πουρέ πατάτας.
Υλικά
800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο μπούτι, κομμένο σε κομμάτια 40 γρ. το καθένα80 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο70 γρ. μουστάρδα πικάντικη100 ml ξίδι από κόκκινο κρασί150 ml λευκό ξηρό κρασί1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος100 ml ελαιόλαδοαλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε κοτόπουλο σοφρίτο, αρχικά αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε το κοτόπουλο.
Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε καλά, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε σε ένα σκεύος.
Στο ίδιο λάδι βάζουμε το σκόρδο και τη μισή ποσότητα μαϊντανού και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε το ξίδι και το κρασί και βράζουμε μέχρι να ελαττωθεί η ποσότητά τους κατά το ήμισυ (περίπου 10 λεπτά).
Ρίχνουμε 300 ml νερό και τα ζουμάκια που έχει αφήσει το κοτόπουλο στο σκεύος και βράζουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφρώς δεμένη σάλτσα.
Προθέτουμε το κοτόπουλο, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τη μουστάρδα, αλατοπίπερο και τον υπόλοιπο μαϊντανό και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ