Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Από την Νένα Ισμυρνόγλου
Διαλέγουμε ψάρι φρέσκο και της εποχής και το βάζουμε σκεπασμένο στο ταψί με πατάτες, καρότα, κρεμμύδια, ντομάτα και μυρωδικά. Σχεδόν μόνο του γίνεται αυτό το ελαφρύ και νόστιμο φαγητό.
Υλικά
1,5 κιλό ψάρι της εποχής, όπως μαγιάτικο, στήρα, σφυρίδα κ.ά., καθαρισμένο5 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε στρογγυλές λεπτές φέτες2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες2 ντομάτες, σε φέτες2 ξερά κρεμμύδια, σε φέτες1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος150 ml ελαιόλαδο1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένοαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε ψάρι στον φούρνο με πατάτες αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.Στη συνέχεια, απλώνουμε, σε μέτριο ταψί, τις πατάτες και τα καρότα.Πάνω τους αραδιάζουμε το κρεμμύδι και από πάνω το ψάρι.Καλύπτουμε το φαγητό με τις ντομάτες.Αλατοπιπερώνουμε.Προσθέτουμε το θυμάρι και τον μαϊντανό.Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και 100 ml νερό.Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.Ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά.Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ