Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Είναι από τα πιάτα μου που αγαπώ πολύ. Εμπνευσμένο από ένα ταξίδι στα ελληνικά νησιά. Η συνταγή συνδυάζει το παραδοσιακό μας χαλούμι και κριθαράκι μαζί με γαρίδες και τρούφα. Αν δεν βρείτε πάστα τρούφας μπορείτε να βάλετε ένα κουταλάκι λάδι τρούφας, κι αυτό θα του δώσει τη γεύση και τη μυρωδιά που χρειάζεται.
Βαθμός Δυσκολίας: ΕύκολοΧρόνος Ετοιμασίας: 15΄Χρόνος ψησίματος: 40΄
95 θερμίδες ανά 100 γρ.
Για 6 μερίδες:
2 κουταλάκια ελαιόλαδο1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο250 γρ. κριθαράκι100 ml λευκό κρασί
Για το μείγμα ντομάτας:
10 γρ. ζάχαρη500 γρ. ντομάτες κομμένες σε κομμάτια500ml νερό2 κουταλάκια ελαιόλαδο1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών1 κουταλάκι πάστα τρούφας ή 1 κουταλάκι λάδι τρούφαςΑλάτι-πιπέρι
Για το τελείωμα:
40 γρ. φέτα κομμένη σε κομματάκια50 γρ. χαλούμι κομμένο σε κύβους300 γρ. γαρίδες, μέτριες καθαρισμένες με την ουρά άθικτη
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για λίγο μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λευκό κρασί, ανακατεύουμε μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί.2. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, το νερό, το ελαιόλαδο, τον ζωμό, την πάστα τρούφας, το αλάτι και το πιπέρι.3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Ρίχνουμε το τηγανισμένο κριθαράκι σε ένα μεγάλο πυρέξ και περιχύνουμε με το περιεχόμενο του μπλέντερ. Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά. Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο και τοποθετούμε πάνω στο κριθαράκι τις γαρίδες. Σκορπάμε επάνω τα τυριά. Βάζουμε πίσω στον φούρνο και ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά.4. Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον τριμμένο τυρί.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com.
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ