Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Ένα κέικ ελαφρά σιροπιαστό με καφέ και εμπλουτισμένο με κομμάτια σοκολάτας. Το γλάσο του πλούσιο και εύκολο. Αυτό το κέικ είναι εύκολο και τόσο νόστιμο!
Χρόνος προετοιμασίας: 20’Χρόνος μαγειρέματος: 30’Μερίδες: 8Θερμίδες ανά μερίδα: 420
Θα χρειαστούμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκ.
110 γρ. αλατισμένο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, σε θερμοκρασία δωματίου100 γρ. ζάχαρη100 γρ. sour cream1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας3 αβγά200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ½ κ.γ. αλάτι50 γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια80 γρ. ζεστό νερό + 2 κ.γ. στιγμιαίος καφές (αν σας αρέσει ένα πιο σιροπιαστό κέικ, βάλτε 200 γρ. νερό)30 γρ. ζάχαρη1 κ.σ. ρούμι (προαιρετικά)
Για το γλάσο:
100 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου180 γρ. κρέμα γάλακτος30 γρ. ζάχαρη άχνη
Για το τελείωμα:
Σκόνη κακάο
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C. Στρώνουμε τη βάση του ταψιού μας με λαδόκολλα.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη sour cream και τη βανίλια και χτυπάμε. Προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τέλος, διπλώνουμε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί.
3. Ψήνουμε για 30 έως 35 λεπτά. Παράλληλα, φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε μια μικρό κατσαρόλι ανακατεύουμε το νερό, τον καφέ, το ρούμι και τη ζάχαρη. Φέρνουμε σε βρασμό σε δυνατή φωτιά, βράζουμε 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο ζεστό κέικ για να το τραβήξει. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει. Περνάμε ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη του κέικ και τοποθετούμε το κέικ επάνω σε ένα πιάτο.
4. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε την κρέμα, το τυρί κρέμα και την ζάχαρη. Χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και ένα έχουμε μια στητή κρέμα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο κέικ και απλώνουμε. Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με σκόνη κακάο λίγο πριν σερβίρουμε.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com.
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ