Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Γράφει η Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες: 6
Προετοιμασία: 20'
Χρόνος: 1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Όταν το κρύο γίνεται πιο έντονο, λίγα πράγματα είναι τόσο παρήγορα όσο ένα πιάτο αχνιστής κοτόσουπας. Εδώ τη φτιάχνουμε με φρέσκα λαχανικά, αρωματικό ζωμό και τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου.
1 μέτριο κοτόπουλο, κομμένο σε 6-8 κομμάτια2 καρότα, ψιλοκομμένα1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο2 πράσα, σε λεπτές φέτες1 μεγάλη πατάτα, σε μικρά κυβάκια1 γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και σε κυβάκια2 φύλλα δάφνης2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό100 ml ελαιόλαδοχυμός από 1 λεμόνιαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για να ετοιμάσουμε την κοτόσουπα με λαχανικά βάζουμε το κοτόπουλο σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με 1.300 ml νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ξαφρίζοντας για όσο χρειάζεται.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και τοθυμάρι και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Με τρυπητή κουτάλα το μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Σουρώνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε κατά μέρος.
Μόλις κρυώσει λίγο το κοτόπουλο, το ξεψαχνίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
Καθαρίζουμε καλά την κατσαρόλα και σε αυτήν σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά.Ρίχνουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τον λεμονοχυμό, αλατοπίπερο και βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σούπα.
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ