Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
1 1/2 κιλό φιλέτο σολομού από τις ψαραγορές BLUE ISLAND1 κιλό πορτοκάλια Μέρλιν30 γρ. ελαιόλαδο30 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού30 γρ. λευκό κρασί15 γρ. σχοινόπρασο20 γρ. φύλλα από δυόσμο, μαϊντανό και άνηθο60 γρ. κουκουνάριΘαλασσινό αλάτι
Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα σκουπίζουμε καλά και τα ξύνουμε ελαφρά – κρατάμε το ξύσμα για να το χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια. Τα κόβουμε σε φέτες πάχους 3 χιλιοστών.
Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο μαζί με τα αρωματικά. Βάζουμε επίσης μαζί τον χυμό πορτοκαλιού και το κρασί. Καλύπτουμε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί φούρνου με διπλή λαδόκολλα. Στρώνουμε πάνω τα πορτοκάλια (στο σχήμα του σολομού) και τοποθετούμε το φιλέτο πάνω σε αυτά.
Αλείβουμε τον σολομό με το ελαιόλαδο και περιλούζουμε με το μείγμα κρασιού-χυμού. Πασπαλίζουμε με τα αρωματικά, το κουκουνάρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και χοντρό θαλασσινό αλάτι, με αυτή τη σειρά.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 - 50 λεπτά. Αφήνουμε για 5 λεπτά εκτός φούρνου και σερβίρουμε.
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ