Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Σε όλους αρέσει η μαγειρίτσα, το βράδυ της Ανάστασης, αλλά και γενικά το Πάσχα θέλει τη μαγειρίτσα του. Τι κάνουμε, όμως, όσοι από εμάς είμαστε vegetarian? Σας έχω την τέλεια συνταγή! Η ετοιμασία αυτής της σούπας είναι εύκολη. Μπορείτε να την φτιάξετε από νωρίς και να τη ζεστάνετε το βράδυ όταν επιστρέψετε απ’ την ακολουθία της Ανάστασης. Έτσι, η μαγειρίτσα θα είναι πολύ πιο πηχτή, γιατί όσο περνάει ο χρόνος το ρύζι ανοίγει και η σούπα πήζει. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζεματιστό νερό στο τέλος για να την αραιώσετε.
Χρόνος ετοιμασίας: 10’Χρόνος ψησίματος: 40’Μερίδες: 6Θερμίδες: 130 Kcal ανά μερίδα
ΥΛΙΚΑ:2 κουταλιές ελαιόλαδο2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα150 γρ. ρύζι60 ml λευκό κρασί600 ml νερό1 κύβος ζωμού λαχανικών KNORR1 κουταλάκι αλάτι½ κουταλάκι πιπέρι¼ κουταλάκι αλεσμένα γαρύφαλλα¼ κουταλάκι αλεσμένο μοσχοκάρυδο2 ποτήρια μαρούλι Κύπρου, ψιλοκομμένο3 κουταλιές άνηθος ψιλοκομμένος2 αβγάΧυμός από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, για 2-3 λεπτά.2. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρασί. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί.3. Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το λεμόνι με ένα σύρμα. Προσθέτουμε λίγο απ’ το νερό της σούπας στο μείγμα του αβγού και χτυπάμε. Ρίχνουμε το μείγμα λίγο-λίγο στη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αβγό. Προσθέτουμε το μαρούλι και τον άνηθο. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε τη σούπα μας πολύ ζεστή.
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ