Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Υπέροχη συνταγή για μοσχάρι στιφάδο, τρυφερό και πεντανόστιμο. Μια αγαπημένη συνταγή της Ελληνικής κουζίνας, που είναι εύκολη, αλλά έχει μερικά μικρά μυστικά για να γίνει τέλεια χωρίς να βαραίνει πολύ το στομάχι.
Χρόνος ετοιμασίας: 20’Χρόνος ψησίματος: 4 ώρεςΜερίδες: 4Θερμίδες ανά μερίδα: 645 kcl
Υλικά:Για το κρέας1 κιλό βοδινό κρέας ελιά, κομμένο σε κύβους30 γρ. ελαιόλαδοΑλάτι και πιπέρι 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη σάλτσα του στιφάδου30 γρ. ελαιόλαδο300 γρ. κρεμμυδάκια μικρά, καθαρισμένα και κομμένα στα 4½ κουτ. Γλυκού σκόρδο λιωμένο1 κλ. δεντρολίβανο1 στικ κανέλα15 γρ. πελτέ ντομάτας10 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική1 κουτ. γλυκού κύμινο400 γρ. ντομάτα στον τρίφτη500 ml νερό1 κύβος ζωμό βοδινού KNORR, θρυμματισμένο Για το σερβίρισμαΦρέσκο ψωμί
Εκτέλεση:1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κομμάτια κρέας με το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε 4-5 λεπτά να πάρει χρώμα το κρέας μας από όλες τις πλευρές.2. Τοποθετούμε μια γάστρα ή ένα πυρίμαχο σκεύος με κάλυμμά σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το δεντρολίβανο, την κανέλα, τον πελτέ, και σοτάρουμε. Σβήνουμε με το ξίδι, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κύμινο, και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό, τον ζωμό και το κρέας από το τηγάνι. Ανακατεύουμε και καλύπτουμε με το καπάκι. Βάζουμε το καλυμμένο σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C και μαγειρεύουμε για 4 ώρες.3. Σερβίρουμε το στιφάδο μας με φρέσκο ψωμί.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ