Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Γκουρμέ φαγητό για ένα ιδιαίτερο δείπνο. Φτιαγμένο όμως πολύ εύκολα με ένα σπέσιαλ πουρέ από λευκά φασόλια και ταχίνι.
Χρόνος ετοιμασίας, 15’Χρόνος ψησίματος, 10’Μερίδες, 2Θερμίδες ανά μερίδα, 480 kcalΥλικάΓια το ψάρι2Χ 200 γρ. τσιπούρα, φιλέτο χωρίς δέρμα ή κόκαλα1 κουτ.σούπας ελαιόλαδοΑλάτι - πιπέριΓια τον πουρέ με φασόλια500 γρ. ψημένα λευκά φασόλια (για να έχουμε αυτήν την ποσότητα πρέπει να ψήσουμε 190γρ. ξηρά φασόλια)Χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι25 γρ. ελαιόλαδο50 γρ. ταχίνι1/2 κουτ. γλυκού κύμινοΑλάτι - πιπέρι
Για το σερβίρισμαΦρέσκοτριμμένο πιπέριΦέτες λεμόνι
Εκτέλεση1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200°C. 2. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα ψάρι με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε τα φιλέτα μας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε τα φιλέτα μας για 10- 12 λεπτά. 3. Παράλληλα φτιάχνουμε τον πουρέ με φασόλια. Μεταφέρουμε τα φασόλια στο πολυμίξερ και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το κύμινο αλάτι, πιπέρ. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα μπορούμε να αραιώσουμε με λίγο νερό.4. Σερβίρουμε τα φιλέτα και 4-5 κουτ. σούπας από τον πουρέ με πιπέρι και φέτες λεμονιού. Ο πουρές ίσως είναι περισσότερος από όσο θα χρειαστείτε αλλά μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο για να απολαύσετε σαν συνοδευτικό με άλλα φαγητά.
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Βγάλτε μια φωτογραφία, ανεβάστε την στον δικό σας λογαριασμό στο Instagram και Facebook, κάντε hashtag #athenarecipes και μην ξεχάσετε να με κάνετε TAG @athenaloizides — γιατί μου αρέσει πάντα να βλέπω τις δημιουργίες σας!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com.
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ