Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Υπέροχη μακαρονάδα για να καλωσορίσουμε το καλοκαίρι! Πικάντική με τέλεια ψημένες γαρίδες!
Χρόνος ετοιμασίας, 10’Χρόνος μαγειρέματος, 12’Μερίδες, 6Θερμίδες ανά μερίδα, 520 kcal
ΥΛΙΚΑΓια τις γαρίδες400 γρ. μέτριες γαρίδες, με το κέλυφος30 γρ. ούζο¼ κoυτ. γλυκού σκόνη τσίλι½ κουτ. γλυκού πάπρικαΑλάτι & πιπέριΓια την σάλτσα30 γρ. βούτυρο1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 κουτ. γλυκού σκόρδο λιωμένο30 γρ. ούζο350 γρ. χυμό ντομάτας200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%Αλάτι & πιπέρι500 γρ. (κουτί) μακαρόνια λινγκουίνι La MolisanaΓια το σερβίρισμαΒασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένοΛίγο μπούκοβο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΡίχνουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ούζο, τσίλι, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε για να μαριναριστούν οι γαρίδες μας. Έπειτα στρώνουμε σε ένα πυρέξ μια στρώση αλουμινόχαρτο και λαδόχαρτο. Τυλίγουμε της γαρίδες για να σφραγιστούν καλά και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Παράλληλα, τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ψήνουμε τα μακαρόνια μας ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας, 12 λεπτά.Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο και βάζουμε στη φωτιά για να λιώσει. Τηγανίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο.Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα τους. Προσθέτουμε την σάλτσα. Αφαιρούμε τις γαρίδες από τον φούρνο, τις καθαρίζουμε από την ουρά και το κεφάλι και τις ρίχνουμε με όλα τα ζουμιά που κατέβασαν μέσα στα μακαρόνια. Ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε με τα φύλλα βασιλικού και μπούκοβο αν θέλουμε.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com.
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ