Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Γλυκό κέικ με λεμόνι και αμύγδαλα εμποτισμένο με γεύσεις τσαγιού, που προσθέτουν μια ζεστή χειμωνιάτικη πινελιά... Φωτίστε αυτές τις μικρές χειμωνιάτικες μέρες με αυτό το υπέροχο κέικ!
Χρόνος προετοιμασίας: 30’Χρόνος ψησίματος: 50’Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 20’Μερίδες: 8Θερμίδες ανά μερίδα: 358 kcalΘερμίδες ανά 100 γρ.: 373 kcαl
ΥΛΙΚΑ:
120 γρ. φυτικό γάλα 2 φακελάκια τσάι Earl Grey90 γρ. ελαιόλαδο170 γρ. μέλι1 κ.σ. ξύσμα φλούδας λεμονιού3 μεγάλα αυγά1 κ.γ. βανίλια220 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως (βιολογικό)90 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ1/2 κ.γ. αλάτι
Γλάσο με λεμόνι (προαιρετικά)40 γρ. ζάχαρη άχνη15 γρ. φρέσκο χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βράζουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να βράσει καλά. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα φακελάκια τσαγιού, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τα φακελάκια τσαγιού και τα πετάμε.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C. Στρώνουμε τη βάση ενός ορθογώνιου ταψιού (22Χ12 Χ5 εκ.) με λαδόχαρτο.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το ελαιόλαδο, το μέλι και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια, το αλεύρι ολικής αλέσεως, τα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα το αρωματισμένο γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
4. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε για 50-55 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα βυθισμένη στο κέντρο του κέικ. Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και βγάζουμε από το ταψί. Αν θέλουμε φτιάχνουμε ένα εύκολο γλάσο, ανακατεύοντας τη ζάχαρη άχνη με το νερό μέχρι να έχουμε ένα ρευστό γλάσο. Σερβίρουμε, κόβοντας το κέικ σε φέτες.
«Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com»
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ