Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Healthy cookies με όλες τις μυρωδιές των γιορτών που θα κάνουν το σπίτι σας να μυρίσει υπέροχα!
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 25 λεπτάΨΗΣΙΜΟ: 16 λεπτάΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ COOCKIE: 245 kcal
200 γρ. αλεύρι Ζέας100 γρ. αμύγδαλα1/8 κουτ. γλυκού αλάτι1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ90 γρ. ζάχαρη καρύδαςΤο ξύσμα φλούδας από 1 πορτοκάλι1 κουτ. γλυκού κανέλλα½ κουτ. γλυκού αλεσμένα γαρύφαλλα½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο60 γρ. ελαιόλαδο 60 γρ. γάλα βρώμης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
- Στον κάδο του πολυμίξερ προσθέτουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το ξύσμα φλούδας πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, το ελαιόλαδο, το γάλα και χτυπάμε για να φτιάξουμε μια ζύμη.
- Χρησιμοποιώντας ένα scoop παγωτού, παίρνουμε μπάλες ζύμης περίπου 2 εκατοστά και φτιάχνουμε τα μπισκότα. Τα πιέζουμε στο ταψί. Τα μπισκότα αυτά απλώνουν όταν τα ψήσουμε, άρα κρατήστε τα μακριά το ένα από το άλλο.
- Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 16-18 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος, αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.
Σημείωση: Για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, φρεσκάδα και γεύση, διατηρούμε τα cookies μας στο ψυγείο, σφραγισμένα σε νάιλον ειδικό για τρόφιμα.
Αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, ανεβάστε την στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ