ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
ΥΓΕΙΑ

3 τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο ψυγείο

Well.cy

H διατήρηση ορισμένων τροφίμων σε κρύες θερμοκρασίες μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις, προειδοποιεί η Jhanvi Sanghvi, κλινική διατροφολόγο και influencer με έδρα την Ινδία.

Στην κορυφή της λίστας της: τα κρεμμύδια

Η διατήρησή τους στο ψυγείο μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη μούχλας, είπε η κα Sanghvi στους ακόλουθους της στο Instagram.

Εξήγησε ότι η υπερβολική υγρασία στα κρεμμύδια δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη μυκητιακών σπορίων, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν εμετό, κράμπες στο στομάχι και διάρροια αν καταναλωθούν.

Αυτό συμβαίνει επειδή η μούχλα — ένας τύπος μύκητα — στα τρόφιμα μπορεί να παράγει μυκοτοξίνες, οι οποίες είναι τοξικές χημικές ουσίες που μπορούν να σας αρρωστήσουν.

Αυτός είναι ο λόγος που τα κρεμμύδια θα πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος, όπως ένα ντουλάπι, είπε η κα Sanghvi.

Διαβάστε τη συνέχεια στο πόρταλ υγείας και ευεξίας well.cy.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

X

Μπες στο μυαλό των
αγαπημένων σου αρθρογράφων

Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Entipi Ekdosi Title

Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ