Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Αυτά τα vegan cookies έχουν όλη τη γεύση του διάσημου επιδόρπιου όλης της Μέσης Ανατολής! Πανεύκολα και πεντανόστιμα, είναι ένα πολυτελέστατο σνακ ή επιδόρπιο!
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτάΨΗΣΙΜΟ: 14 λεπτάΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ cookie: 420 kcal
ΥΛΙΚΑ (για 5 μερίδες)Για τα cookies150 γρ. αλεύρι Ζέας1/8 κουτ. γλυκού αλάτι1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ120 γρ. ζάχαρη καρύδαςΞύσμα φλούδα από 1 λεμόνι60 γρ. ελαιόλαδο 30 γρ. φρέσκο χυμό λεμόνι 20 γρ. γάλα βρώμηςΓια το topping μπακλαβά50 γρ. αμύγδαλα 30 γρ. καρύδια 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης15 γρ. ζάχαρη καρύδας5 γρ. ανθόνερο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Σε ένα μπολ ανάμειξης ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder, τη ζάχαρη, τη φλούδα από λεμόνι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι και το γάλα βρώμης. Ζυμώνουμε τα υλικά μας μέχρι να έχουμε ένα κομμάτι ζύμης.
Σε ένα σακουλάκι ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια τα φιστικιά Αιγίνης και τη ζάχαρη καρύδας. Χτυπάμε με ένα σφυρί κουζίνας για να θρυμματίσουμε τους ξηρούς καρπούς. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το ανθόνερο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Περνούμε κουταλιές από τη ζύμη και τοποθετούμε στο ταψί. Σχηματίζουμε 5 cookies. Μοιράζουμε το μείγμα ξηρών καρπών πάνω από κάθε cookie και πιέζουμε ελαφρά.
Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 14 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα cookies να κρυώσουν στο ταψί.
Διατηρούμε σε σακούλι τροφίμων σφραγισμένα στο ψυγείο για περισσότερη φρεσκάδα.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ