Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Σερβίρεται με φρέσκα και ζεστά κομματάκια πίτας, είναι πολύ εύκολο στην εκτέλεση, φαίνεται σούπερ φανταχτερό και έχει εξαιρετική γεύση! Αυτό το φανταστικό vegetarian πιάτο είναι πικάντικό και φορτωμένο γεύσεις. Συνοδεύεται με μία εύκολη σάλτσα ταχίνι και ζεστές, παφίτικου τύπου, πιτούλες.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτάΧρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτάΜερίδες: 4Θερμίδες ανά μερίδα: 240 kcal
ΥλικάΓια το κουνουπίδι1 μεγάλο κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκέτα30 γρ. ελαιόλαδο80 γρ. νερό1 κύβος ζωμό λαχανικών KNORR, θρυμματισμένος 2 κ.γ. πάπρικα1 κ.γ. μπούκοβο1/4 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο, προαιρετικά2 κ.σ. σουσάμι2 κ.γ. ξύσμα φλούδας λεμονιού1 κ.γ. μέλιΑλάτι και πιπέριΓια τη σάλτσα ταχίνι:80 γρ. ακατέργαστο ταχίνι30 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού40 γρ. νερό40 γρ. μέλι1 κ.γ. κύμινοΑλάτι και πιπέριΓια να σερβίρουμε:Ζεστά κομματάκια πίτας
Εκτέλεση1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 °C. 2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κουνουπίδι, το ελαιόλαδο, το νερό, τον θρυμματισμένο ζωμό, την πάπρικα, το μπούκοβο, το σκόρδο (αν θα βάλουμε), το σουσάμι, το ξύσμα λεμονιού, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και το βάζουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.3. Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τη σάλτσα ταχίνι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, το νερό, το μέλι, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.4. Τοποθετούμε τα κομμάτια του κουνουπιδιού σε μία πιατέλα σερβιρίσματος. Στη συνέχεια περιχύνουμε με τη σάλτσα ταχίνι. Σερβίρουμε με κομματάκια ζεστή πίτα. Αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, ανεβάστε τη στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag και να χρησιμοποιήσετε το hashtag #athenarecipes.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ