Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Ένα κοτόπουλο και ρύζι φτιαγμένο σε στυλ Cajun. Eχει μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων και υφών, ωστόσο για δική σας ευκολία, είναι φτιαγμένο σε ΕΝΑ τηγάνι με απλά, καθημερινά υλικά που όλοι όσοι μαγειρεύουμε έχουμε στην ντουλάπα της κουζίνας μας!
Χρόνος προετοιμασίας: 40’Μερίδες: 6Θερμίδες ανά μερίδα: 464 kcal
ΥΛΙΚΑ30 γρ. ελαιόλαδο1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες1/2 κουτ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο460 γρ. φιλέτα στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα ή δέρμα, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια2 κουταλιές της σούπας καρύκευμα cajunΑλάτι και πιπέρι40 γρ. αλατισμένο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες40 γρ. φιδέ185 γρ. ρύζι 400 γρ. νερό1 κύβο ζωμό κοτόπουλου Knorr ClassicΛίγο μπούκοβοΦρέσκα βότανα ΕΚΤΕΛΕΣΗ1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κοτόπουλο και το καρύκευμα cajun. Βάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλο εξωτερικά. Τέλος, προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο, τις πιπεριές και τις φέτες λεμονιού. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.2. Προσθέτουμε το ρύζι και τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και τον κύβο ζωμού. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το νερό να κοχλάσει έντονα για 1-2 λεπτά.3. Καλύπτουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στη χαμηλότερη δυνατή ρύθμιση. Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 20 λεπτά.4. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό, με μπούκοβο και φρέσκα βότανα.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com.
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ