Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Οικογενειακό φαγητό, εξαιρετικά νόστιμο, που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια. Πλούσιο, με έντονη γεύση τυριού αλλά και μια νότα πολυτέλειας που έρχεται από την πάστα τρούφας. Βάλτε στο Κυριακάτικο τραπέζι αυτό το υπέροχο ρολό, συνοδέψτε με πατάτες φούρνου και κάντε την οικογένεια ή τους φίλους σας να χαμογελούν!
Χρόνος ετοιμασίας: 30 λεπτάΧρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα Μερίδες: 10Θερμίδες ανά μερίδα: 410 kcl
60 γρ. ελαιόλαδο1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη6 μέτρια μανιτάρια, ψιλοκομμένα1/2 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο (προαιρετικά) 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς150 γρ. φρυγανιά, αλεσμένη 150 γρ. τυρί της επιλογής σας, τριμμένο4 αυγά3 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα1/2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη60 γρ. σάλτσα Worcestershire 1 κύβο ζωμό βοδινού Knorr, θρυμματισμένο2 κ.σ. πάστα τρούφας (Truffle paste)Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι150 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 °C και λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί φούρνου.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το σκόρδο (αν θα βάλουμε) και τηγανίζουμε, ανακατεύοντας για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν.
3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τη φρυγανιά, το τυρί, τα αυγά, τον βασιλικό, τη ρίγανη, τη σάλτσα Worcestershire, τον θρυμματισμένο ζωμό και την πάστα τρούφας. Τέλος, προσθέτουμε στο μπολ τα τηγανισμένα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα με θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
4. Με τα χέρια μας ζυμώνουμε το μείγμα απαλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά, χωρίς να το παρακάνουμε με το ζύμωμα.
5. Πλάθουμε το μείγμα σε ρολό, πάνω στο έτοιμο ταψί σε σχήμα κορμού. Περιχύνουμε με την ντομάτα στον τρίφτη και απλώνουμε καλά.
6. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στον φούρνο. Αφήνουμε να ψηθεί καλυμμένο για ½ ώρα, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε ακάλυπτο για ακόμη ½ ώρα.
7. Τέλος, αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το ρολό να ξεκουραστεί για 5 με 10 λεπτά, πριν το κόψουμε σε φέτες και το σερβίρουμε.
Αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, ανεβάστε τη στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag και να χρησιμοποιήσετε το hashtag #athenarecipes.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ