Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Φτιαγμένο σε ένα μπολ με απλά υλικά, εξαιρετικά γρήγορο στην ετοιμασία του, υγιεινό και ΤΟΣΟ ΝΟΣΤΙΜΟ... ιδανικό κέικ για μια κρύα μέρα!
Χρόνος προετοιμασίας, 25 λεπτάΧρόνος ψησίματος, 1 ώρα και 15 λεπτάΜερίδες, 8 Θερμίδες: ανά 100 γρ. 220 kcal
Υλικά Για το μείγμα Chai spice 1 κ.γ. κανέλα 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη1/4 κ. γ. κάρδαμο αλεσμένο1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο1/4 κ.γ. γαρίφαλο αλεσμένο1 πρέζα πιπέρι
Για το Banana bread(450 γρ.) 4 πολύ ώριμες μπανάνες, λιωμένες50 γρ. ελαιόλαδο 80 γρ. σιρόπι σφενδάμουFlax egg 2 κ.σ. λιναρόσπορος, διαλυμένος σε 6 κ.σ. νερό2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας180 γρ. αλεύρι Ζέας1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ1/2 κ.γ. αλάτι 30 γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση1. Για να φτιάξουμε το μείγμα μπαχαρικών chai. Σε ένα ρηχό μπολ ανακατεύουμε την κανέλα, το τζίντζερ, το κάρδαμο, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο και το πιπέρι.2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί με λαδόκολλα.3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις μπανάνες, το λάδι, το σιρόπι σφενδάμου, τον λιναρόσπορο με το νερό και τη βανίλια, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μπαχαρικό chai και το αλάτι, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας. 4. Μεταφέρουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί. Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Αφαιρούμε από το ταψί, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ