Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Μια τόσο νόστιμη συνταγή για χαλβά, διαφορετική από αυτή του δικού μας Κυπριακού χαλβά που είναι νηστίσιμος. Αυτός ο πολίτικος χαλβάς είναι αρκετά πιο πλούσιος, μιας και φτιάχνεται με βούτυρο και γάλα. Αντί για τα παραδοσιακά αμύγδαλα, χρησιμοποιούμε κουκουνάρι που απλά λατρεύω και ταιριάζει τόσο σε αυτή τη συνταγή!
Χρόνος ετοιμασίας: 20 λεπτά Μερίδες: 18 Θερμίδες ανά μερίδα: 290 kcal
Θα χρειαστούμε ένα μέτριο, στρογγυλό ταψί, χωρητικότητας περίπου 2 λίτρων, με τρύπα στο κέντρο.
Υλικά
Για το σιρόπι: 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 1.5 λίτρα φρέσκο γάλα
Ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι
Για τον χαλβά:
120 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια 500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό 60 γρ. κουκουνάρι Για το σερβίρισμα:
Κουκουνάρι καβουρδισμένο
Εκτέλεση
Αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, ανεβάστε τη στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag και να χρησιμοποιήσετε το hashtag #athenarecipes.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ