Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Μια φανταστική συνταγή για φασόλια γίγαντες, που είναι διαφορετική απ’ ότι έχουμε συνηθίσει. Εμπνευσμένη από το εστιατόριο ΝΟΕΜΑ στην Ελλάδα.
Πολύ σημαντικό να μουλιάσουμε τους γίγαντες μας από το προηγούμενο βράδυ. Οι μουλιασμένοι γίγαντες πρέπει μετά να μπουν πάνω στη φωτιά, μέσα σε κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητας, μέχρι να ψηθούν εντελώς.
Χρόνος ετοιμασίας, 30’Χρόνος ψησίματος, 40’Μερίδες, 4Θερμίδες ανά μερίδα, 445 Κcal
250 γρ. φασόλια γίγαντες, μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ και ψήνουμε -μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε 400 γρ. γίγαντες ψημένους και κατεψυγμένους- 50 γρ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο200 γρ. ντομάτα στον τρίφτη150 γρ. νερό1 κ.γ. ζωμός λαχανικών σε σκόνη20 γρ. ντοματοπελτέ1 κ.γ. πάπρικα1 κ.γ. ξηρό κόλιανδρο, αλεσμένο1 κ.γ. ξηρή ρίγανη½ κ.γ. μπούκοβοΑλάτι και πιπέρι½ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 γλυκοπατάτα (250 γρ.) πλυμένη και κομμένη σε μοίρες 20 γρ. χαρουπόμελο1 κ.γ. ελαιόλαδο10 ντοματιά κομμένα στην μέσηΑλάτι και πιπέρι1 κ.γ. πάπρικα
1. Πρώτα ρίχνουμε τους μουλιασμένους γίγαντες σε κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητας και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
2. Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδό μας και τηγανίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό, τον ζωμό, τον πελτέ, την πάπρικα, τον κόλιανδρο, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τέλος τα φρέσκα φύλλα βασιλικού και τα ψημένα φασόλια.
3. Παράλληλα ετοιμάζουμε τις γλυκοπατάτες και τα ντοματίνια μας. Κοχλάζουμε τις γλυκοπατάτες για 7-8 λεπτά σε ζεματιστό νερό και τις στραγγίζουμε. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τις ζέστες γλυκοπατάτες και τα ντοματίνια με το χαρουπόμελο, το λάδι, το αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνουμε για στους 200 C για 15’.
4. Ρίχνουμε τα κομμάτια γλυκοπατάτας και ντοματίνια πάνω στους γίγαντες, σκεπάζουμε το σκεύος και βάζουμε το φαγητό μας στον φούρνο στους 200 °C για 15 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε στον φούρνο για ακόμη 10΄. Αφήνουμε το φαγητό μας να σταθεί για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε. Τέλειο και πεντανόστιμο φαγητό!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ