Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Μια συνταγή από τη γιαγιά του συζύγου μου, περασμένη στην πεθερά μου και τώρα σε εμένα. Μία φανταστική παραδοσιακή συνταγή που όλοι στην οικογένεια αγαπάμε.
Χρόνος ετοιμασίας, 20’Χρόνος ψησίματος, 40’Μερίδες, 5Θερμίδες ανά μερίδα, 370 Kcal
Υλικά300 γρ. μεγάλες φακές μουλιασμένες σε νερό για 1 ώρα800 ml νερό50 γρ. ελαιόλαδο2 μεγάλα κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα50 γρ. ρύζι50 γρ. κριθαράκι1 κ.γ. ζωμός λαχανικών σε σκόνηΑλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση1. Στραγγίζουμε τις φακές από το νερό που μούλιαζαν και ξεπλένουμε καλά.2. Ρίχνουμε σε σκεύος μαζί με νερό, βάζουμε σε δυνατή φωτιά και κοχλάζουμε για 15 λεπτά.3. Παράλληλα σ’ ένα άλλο σκεύος, ζεστάνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα κρεμμύδια για 7-8 λεπτά. Μεταφέρουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα με τις φακές. Προσθέτουμε το ρύζι, το κριθαράκι, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 1-2 λεπτά. Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, σκεπασμένο για 30 λεπτά.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ