Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Σε ποιον δεν αρέσει το σαγανάκι! Φτιαγμένο εδώ με το εθνικό μας τυρί, το χαλούμι! Απολαύστε το σαν ορεκτικό μαζί με μαρμελάδα σύκο!
Χρόνος ετοιμασίας, 5’Χρόνος ψησίματος, 10’Μερίδες 2Θερμίδες ανά μερίδα, περίπου 300kcl
Υλικά200- 250 γρ. ( 1 συσκευασία) τυρί Χαλούμι Πισσουρκότικο Χαραλαμπίδης Κρίστης 100 γρ. αλεύριΛάδι για το τηγάνισμαΓια να σερβίρουμεΛεμόνιΜαρμελάδα σύκο
ΕκτέλεσηΓια να φτιάξουμε αυτη τη συνταγή χαλούμι σαγανάκι, κόβουμε το χαλούμι στην μέση από την μακριά του έτσι που ένα κομμάτι να είναι περίπου 2 εκ. σε πάχος.Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο πιάτο. Βουτάμε το τυρί μέσα σε κρύο νερό και στη συνέχεια περνάμε το από το αλεύρι, ώστε να κολλήσει επάνω. Κουνάμε λίγο για να φύγει το παραπανίσο αλεύρι. Σε ένα μικρό τηγάνι προσθέτουμε αρκετό λάδι ώστε να καλύψει περίπου το μισό σαγανάκι όταν τηγανίζεται και ζεστάνεται σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε το σαγανάκι μέχρι να ροδίσει γυρνώντας το και απο την άλλη πλευρά.Σερβίρουμε το σαγανάκι με μπόλικο λεμόνι και φυσικά μαρμελάδα σύκο για μια γλυκόξινη γεύση!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com.
Το εθνικό μας χαλούμι το μπαστάρδεψαν, δικόν τους, σε ΛΟΑΤΚΙ και το έκαναν αγελαδινό τυρί περιέχον ίχνος αιγοπρόβειου γάλακτος ή/και σκόνης προς παραπλάνηση καθώς και με ενίσχυση δια νερού για να κερδίζουν οι κατασκευαστές και οι έμποροι στο ζύγισμα. Χαλούμι Σαγανάκι: Το… τέλειο σαγανάκι, όχι όμως από σκληρό τυρί. Καλή όρεξη και προσοχή τι τρώτε, αν φυσικά σας ενδιαφέρει.
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο τη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ
Απόκτησε συνδρομή με €50 τον χρόνο για πρόσβαση στην έντυπη έκδοση.