Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.gr
Heathy και vegan cake, φτιαγμένο σ’ ένα μπολ, χωρίς μίξερ! Απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μ’ ένα κουτάλι. Τέλειο και υγιεινό κέικ που θα απολαύσετε μαζί με το απογευματινό τσάι ή καφέ σας.
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 15 λεπτάΜερίδες: 8 μερίδεςΘερμίδες: 290 Kcal ανά 100 γρ.
Θα χρειαστούμε ένα ορθογώνιο ταψί για κέικ loaf pan 23 X 10X 7 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα
Υλικά210 γρ. αλεύρι Ζέας40 γρ. κακάο2 κ.γ. baking powder100 γρ. ζάχαρη καρύδας 40 γρ. hazelnut butter1 μεγάλη ώριμη μπανάνα, λιωμένη με ένα πιρούνι60 γρ. ελαιόλαδο 240 γρ. φυτικό γάλα 60 γρ. φουντούκια, χοντροκομμέναΓια το frosting55 γρ. γάλα βρώμης50 γρ. μαύρη σοκολάτα υγείας40 γρ. hazelnut butter
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C.2. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder τη ζάχαρη καρύδας, το hazelnut butter, την μπανάνα, το ελαιόλαδο, το φυτικό γάλα και ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τα φουντούκια. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.3. Όταν περάσει η ώρα ψησίματος, αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το αφαιρούμε από το ταψί.4. Φτιάχνουμε το frosting. Ρίχνουμε το γάλα βρώμης σ’ ένα μικρό σκεύος και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε για να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέσα το hazelnut butter. Αφήνουμε το frosting να κρυώσει καλά. Τέλος, αλείφουμε το κρύο κέικ με το frosting. Διακοσμούμε με χοντροκομμένα φουντούκια και σερβίρουμε.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ