Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Ένα αγαπημένο κέικ που κάνει μπαμ στο Instagram! Έχω ακούσει ότι ένα παρόμοιο κέικ είχε πέραν των 14 εκατομμυρίων προβολών.Έτσι αποφάσισα ότι έπρεπε να αποτίνω φόρο τιμής με μια δική μου χορτοφαγική έκδοση - και είμαι σίγουρη ότι αυτή η προσπάθειά μου δικαιώνει τη συνταγή.
Θα χρειαστούμε ένα στρογγυλό ταψί για κέικ διαμέτρου 20 εκατοστών.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτάΨΗΣΙΜΟ: 50 λεπτάΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 325 kcal
ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)Για το πάνω μέρος2 ώριμες μπανάνες, κομμένες η καθεμία κατά μήκος 30 γρ. ζάχαρη καρύδαςΓια το κέικ20 γρ. ζάχαρη καρύδας3 μέτριες, ώριμες μπανάνες, λιωμένες με το πιρούνι75 γρ. ελαιόλαδο1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας100 γρ. ζάχαρη καρύδας200 γρ. φυτικό γάλα 200 γρ. αλεύρι ζέας2 κουταλιές αλεσμένο λιναρόσπορο3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ1/8 κουτ. γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι85 γρ. μαύρη σοκολάτα 70 % κακάο, κομμένη σε κομμάτια85 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα & χοντροκομμένα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 1. Στρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί για κέικ 20 εκατοστών με λαδόκολλα (συνιστώ να στρώσετε ολόκληρο το ταψί με ένα μόνο κομμάτι λαδόκολλας, αρκετά μεγάλο για να καλύψει τις πλευρές και τη βάση της φόρμας). Τοποθετούμε τις κομμένες μπανάνες, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, στη βάση του ταψιού πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη.2. Για να φτιάξουμε το κέικ, ρίχνουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες, το λάδι, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη και το φυτικό γάλα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι, τον αλεσμένο λιναρόσπορο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τα κομμάτια μαύρης σοκολάτας και τα καρύδια. 3. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Για να καβουρδίσουμε τα καρύδια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Τοποθετούμε τα καρύδια σε μια στρώση σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και βάζουμε στον φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ