Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Μια διαφορετική μακαρονάδα! Μακαρόνια σπαγγέτι με σάλτσα φτιαγμένη από κυπριακά αβοκάντο και τυρί γκουντα! Τώρα τον Απρίλιο τα αβοκάντο είναι στα καλύτερα τους. Τα συνδυάζουμε εδώ με πρώτης τάξεως μακαρόνια σπαγγέτι La Molisana για μια πραγματικά wao μακαρονάδα!
Χρόνος προετοιμασίας, 10 λεπτάΧρόνος Μαγειρέματος, 10 λεπτά Μερίδες, 6 ΜερίδεςΘερμίδες ανά μερίδα, 561kcal Υλικά400 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι La Molisana2 μέτρια ώριμα αβοκάντο χωρίς κουκούτσια και αποφλοιωμένα1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένοΤον χυμό από 1/2 λεμόνι 130 γρ. γάλα 100 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο1/4 ποτήρι φρέσκα φυλλα βασιλικού ψιλοκομμένα, συν περισσότερα για γαρνιτούραΑλάτι και πιπέριΜπούκοβο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
ΕκτέλεσηΣε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε μπόλικο νερό. Αφήνουμε να κοχλάσει και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας. Μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη σάλτσα τοποθετώντας το αβοκάντο, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού σε ένα μπλέντερ. Κτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν πλέον κομμάτια αβοκάντο στην σάλτσα και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, τον βασιλικό, το τυρί και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι . Κτυπάμε ξανά μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα. Θέλουμε η σάλτσα να είναι όσο το δυνατόν πιο λεία.Όταν τα ζυμαρικά ψηθούν, στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι αλλά κρατάμε λίγο από το νερό μαγειρέματος. Τοποθετούμε τα ζυμαρικά πίσω στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε λίγο από το νερό ζυμαρικών που κρατήσαμε για να αραιώσουμε λίγο τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό, μπούκοβο και μαύρο πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com.
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ