Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Αυτό το semifreddo φτιάχνετε χωρίς μηχανή παγωτού, οπότε είναι ένα εξαιρετικά εύκολο καλοκαιρινό επιδόρπιο για να έχετε στο «ρεπερτόριο» του μενού σας. Αυτό το γλυκό φαίνεται ιδιαίτερα όμορφο αν φτιαχτεί σε ένα ορθογώνιο ταψί με μοτίβο. Ιδανικό για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα.
Χρόνος ετοιμασίας, 20΄Χρόνος να παγώσει, 4 ώρεςΧρόνος αναμονής, 1 ώραΜερίδες, 10Θα χρειαστούμε ένα ορθογώνιο ταψί χωρητικότητας 2 λίτρων
ΥΛΙΚΑΓια την κρέμα380 γρ. κρέμα γάλακτος90 γρ. ζάχαρη άχνη2 κουτ. γλυκού ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού ψιλοκομμένο (δηλαδή από 1 πορτοκάλι)2 κουτ. γλυκού ανθόνερο (από άνθη πορτοκαλιάς)1 και 1/2 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας 280 γρ. γιαούρτι στραγγιστό100 γρ. μπισκότα αμυγδάλου (το τραγανιστό είδος, όχι το μαλακό), χοντροκομμένα σε τρία κομμάτια το κάθε ένα, συν 2 ολόκληρα μπισκότα, για να σερβιρίσουμε3 ασπράδια αβγού
Για το σερβίρισμα200 γρ. γλυκό βύσσινο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣτρώνουμε το ταψί με αρκετή μεμβράνη SANITAS και αφήνουμε μπόλικη γύρω και στα πλάγια. Θα την χρειαστούμε αργότερα για να τυλίξουμε το semifreddo πριν μπει στην κατάψυξη.Βάζουμε την κρέμα, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ανθόνερο και τη βανίλια στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά, μέχρι η κρέμα να γίνει σαντιγί. Στη συνέχεια ανακατεύουμε μέσα –απαλά– το γιαούρτι και τα κομμάτια μπισκότου. Μεταφέρουμε το μείγμα σε άλλο μπολ. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τον κάδο του μίξερ και το σύρμα του. Βάζουμε τα ασπράδια αβγού στον κάδο του μίξερ και στη συνέχεια χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για ένα λεπτό, μέχρι τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώνουμε προσεκτικά τα ασπράδια αβγών στο μείγμα κρέμας και στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί ενδεδυμένο με μεμβράνη. Ισιώνουμε την κορυφή του semifreddo με μια σπάτουλα και τραβάμε πάνω την υπόλοιπη μεμβράνη, έτσι ώστε όλο το γλυκό να καλύπτεται. Βάζουμε στην κατάψυξη και παγώνουμε για πέντε ώρες (ή από το προηγούμενο βράδυ), για να πήξει.Για να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε το semifreddo σε μια μεγάλη πιατέλα και αφαιρουμε προσεκτικά τη μεμβράνη. Με ένα κουτάλι περιχύνουμε την κορυφή του γλυκού με το βύσσινο, αφήνοντας λίγο να πέσει και να στάξει κάτω από τις πλευρές εδώ και εκεί για ένα όμορφα οπτικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, θρυμματίζουμε τα υπόλοιπα δύο μπισκότα από πάνω και σερβίρουμε αμέσως.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com.
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ