Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Όταν ακούσαμε ότι η Jennifer Aniston έτρωγε μια έκδοση αυτής της σαλάτας κάθε μέρα για 10 χρόνια στα γυρίσματα της διάσημης σειράς Friends, ξέραμε σίγουρα ότι πρέπει η συνταγή αυτή να είναι καλή. Αν και δεν ξέρουμε ακριβώς πώς την έφτιαχνε η Jen, πιστεύομε ότι κάπως έτσι πρέπει να ήταν. Τέλειο, μεσημεριανό γεύμα με καλή ποσότητα πρωτεΐνης και φυτικών ινών.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτάΜερίδες: 4Θερμίδες ανά μερίδα: 405 kcl
Για το τουρσί με κόκκινο κρεμμύδι:1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένοΤον χυμό από 1/2 λεμόνιΓια το πλιγούρι300 γρ. ζεματιστό νερό125 γρ. πλιγούρι ψιλό1 κουτ. γλυκού ζωμός σε σκόνη, έξτρα γεύση KnorrΑλάτι και πιπέριΓια τη σάλτσα:40 γρ. ταχίνι40 γρ. φρέσκο χυμό λεμόνι20 γρ. μουστάρδα Ντιζόν30 γρ. σιρόπι σφενδάμου40 γρ. ζεστό νερόΑλάτι και πιπέριΓια τη σαλάτα:1/2 αγγούρι, ψιλοκομμένο1 συσκευασία (400 γρ.) ρεβίθια, στραγγισμένα ή 250 γρ., ξηρά, ψημένα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα1 αβοκάντο, κομμένο σε κομμάτια20 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα1 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:1. Βάζουμε το ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι σε ένα μικρό μπολ, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν, ενώ φτιάχνουμε την υπόλοιπη σαλάτα. Είναι σημαντικό να κάνουμε αυτό το μέρος πρώτα, καθώς όσο περισσότερο τα κρεμμύδια κάθονται στο λεμόνι, τόσο πιο φωτεινό ροζ θα είναι το χρώμα τους.2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό και προσθέτουμε τον ζωμό και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό το πλιγούρι. Απλώνουμε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο πιάτο για να κρυώσει γρήγορα. 3. Για τη σάλτσα, χτυπάμε μαζί το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα Dijon, το σιρόπι σφενδάμου και στη συνέχεια το ζεστό νερό μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα.4. Κόβουμε το αγγούρι στη μέση και ξύνουμε τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι και τους πετάμε για να μην κατεβάσει νερά το αγγούρι και το ψιλοκόβουμε.5. Για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα μας, μοιράζουμε το πλιγούρι στο κέντρο 4 μπολ σερβιρίσματος. Τοποθετούμε γύρω το αγγούρι, τα ρεβίθια, το αβοκάντο, τον δυόσμο, το τουρσί και τα αμύγδαλα. Περιχύνουμε γενναιόδωρα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε για να ενωθούν. Προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ