Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Πώς να συναρμολογήσουμε ένα πολύ όμορφο πλατό τυριών για τις γιορτές
ΥΛΙΚΑΜαρμελάδες ST. DALFOURΜαλακά τυριά: Brie, κατσικίσιο τυρί, μικρές μπάλες μοτσαρέλα Σκληρά τυριά: Παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, στιλτον ή Blue cheese Φρέσκα φρούτα: Ρόδι, πράσινο μήλοΑποξηραμένα φρούτα: Αποξηραμένα βερίκοκα και σύκαΞηροί καρποί: Καρύδια ή πικάν Ψωμιά και μπισκότα: Ψωμί με σταφίδες, κράκερ και μπισκότα Μπολ με ελιές: Ελιές μαύρες και πράσινεςΓαρνιτούρες: Φρέσκα κλωναράκια δεντρολίβανο και φρέσκια ρίγανη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΞεκινάμε με τη βάση μας. Τα πλατό τυριών συναρμολογούνται χαρακτηριστικά σε μια πλάκα ή ένα ξύλινο σανίδι, το οποίο μπορεί να είναι τετράγωνο, ορθογώνιο ή στρογγυλό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο πιάτο, μια σανίδα κοπής ή οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια.Ετοιμάζουμε τις μαρμελάδες μας. Επιλέγουμε μικρά βαζάκια και γεμίζουμε με τις αγαπημένες μας μαρμελάδες.Επιλέγουμε τα τυριά μας. Συμπεριλαβάνουμε μια ποικιλία γεύσεων και υφών επιλέγοντας τυριά από διαφορετικές οικογένειες. Μαλακά τυριά όπως κατσικίσιο, brie και μοτσαρέλα. Σκληρά τυριά όπως παρμεζάνα, κεφαλοτύρι ακόμα, έντονα σε γεύση τυριά όπως stilton ή blue cheese, κομμένα όλα σε κομμάτια.Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς. Καρύδια η πικάν Προσθέτουμε κάτι γλυκό. Φρέσκα εποχικά φρούτα όπως ρόδι ή μήλο και αποξηραμένα φρούτα όπως σύκα και βερίκοκά. Μια ποικιλία από ψωμία και κράκερ. Ψωμί με σταφίδες σε φέτες και μια ποικιλία από κράκερ και μπισκότα σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και γεύσεις.Μπολ με ελιές. Γεμίζουμε ένα μπολ με ανάμεικτες μαύρες και πράσινες ελιές.Τελειώνουμε με μερικές γαρνιτούρες. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσουμε στο πλατό τυριών σας μια εποχική όψη. Χρησιμοποιούμε φρέσκα βότανα όπως δεντρολίβανο και ρίγανη.
Αν φτιάξετε αυτό το platter φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, ανεβάστε τη φωτογραφία του στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο τη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ
Απόκτησε συνδρομή με €50 τον χρόνο για πρόσβαση στην έντυπη έκδοση.