Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Ένα κλασικό εύκολο κάρυ με ρεβίθια, εμπνευσμένο από ινδικές γεύσεις. Αυτή η συνταγή κάρυ παραλείπει τα περίπλοκα βήματα, αλλά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε γεύση! Είναι ένα πιάτο φυσικά vegan και χωρίς γλουτένη. Επίσης χωρίς σπόρους, σόγια ή ξηρούς καρπούς.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 275 kcal
ΥΛΙΚΑ:
10 γρ. λάδι καρύδας
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
15 γρ. φρέσκο τζίντζερ ξεφλουδισμένο και τριμμένο
1 κ.σ. γκαράμ μασάλα (garam masala)
1/4 κ.γ. κουρκούμη
1/4 κ.γ. πιπέρι
1/4 κ.γ. σκόνη chili
1 κ.γ. αλάτι
380 γρ. Bio ντομάτες στον τρίφτη
200 γρ. ξηρά ρεβίθια, ψημένα μέχρι να μαλακώσουν ή από κονσέρβα
200 γρ. νερό
1 κύβος ζωμού λαχανικών KNORR, χωρίς αλάτι
200 γρ. βιολογικό γάλα καρύδας
Χυμός από 1/2 μικρό λεμόνι
Ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
«Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com»
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο τη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ
Απόκτησε συνδρομή με €50 τον χρόνο για πρόσβαση στην έντυπη έκδοση.