Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Το γαλακτομπούρεκο φτιαγμένο σε σοκολατένια αλλά πολύ εύκολη έκδοση! Προτιμώ πάντα να το φτιάχνω με αυτό τον τρόπο μια και σερβίρετε ολόφρεσκο! Σίγουρα θα αρέσει!Χρόνος ετοιμασίας: 30’Χρόνος ψησίματος: 40’ Μερίδες: 6 Θερμίδες ανά μερίδα: 630 Kcl
Για το σιρόπι200 g ζάχαρη κρυσταλλική180 g νερό¼ κουτ. γλυκού κανέλα20 g μέλι1/2 πορτοκάλι, κομμένο σε κομμάτιαΓια την κρέμα800 ml γάλα Χαραλαμπίδης Κρίστης 1.5%100 g ζάχαρη κρυσταλλική½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια 2 αβγά, ελαφρά κτυπημένα80 g σιμιγδάλι, ψιλό 1 πρέζα αλάτι50 g βούτυρο150 g σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια2 αβγά, ελαφρά κτυπημέναΓια την κρούστα230 g σφολιάτας για γλυκάΓια το σερβίρισμα30 g φουντούκια, καβουρδισμένα Ξύσμα μαύρης σοκολάταςΦύλλα δυόσμουΕκτέλεσηΓια το σιρόπι1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα, το μέλι και το πορτοκάλι. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 1 λεπτό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σε μπόλ.2. Σε μία κατσαρόλα τύπου wok βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τα αβγά, το σιμιγδάλι, το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα χειρός μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά. 3. Βάζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε ένα άλλο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι το βούτυρο να λιώσει μαζί με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.4. Μεταφέρουμε σε δόσεις το μείγμα σοκολάτας στο μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε με το σύρμα. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει.Για το φύλλο: 5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα. Ανοίγουμε το φύλλο και το τοποθετούμε σε μι λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με λαδόχαρτο. Ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει σπάζουμε το φύλλο με τα χέρια μας σε ένα μεγάλο μπολ.Για να στήσουμε τα γλυκά μας:6. Σε ένα μπολ πιέζουμε μια ποσότητα κρέμα σοκολάτας. Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα φύλλα. Περιχύνουμε με λίγο σιρόπι και σερβίρουμε με χοντροκομμένα φουντούκια, λόγο ξύσμα σοκολάτας και φύλλα δυόσμου. Σερβίρουμε αμέσως για ένα σούπερ νόστιμο αλλά προπαντός φρέσκο γλυκό!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ