Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Υπέροχη μεσογειακή σαλάτα φτιαγμένη με απλά, αλλά πρώτης τάξεως υλικά.
Χρόνος ετοιμασίας, 35 λεπτάΜερίδες, 6 (σαν συνοδευτικό)Θερμίδες ανά μερίδα, 225 kcal
200 γρ. μαύρο ρύζι Gallo20 γρ. αλατισμένο βούτυρο½ κ.γ. σκόρδο λιωμένο30 γρ. πετιμέζι ροδιού400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση30 γρ. ελαιόλαδοΑλάτι και πιπέρι200 γρ. (1 μπάλα) τυρί burrata10 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
1. Πρώτα μαγειρεύουμε το ρύζι μας. Ρίχνουμε το ρύζι σε ένα σκεύος με 500 γρ. ζεματιστό νερό και βράζουμε έχοντας το σκεύος μισοκαλυμμένο για 12 λεπτά. Όταν το ρύζι μας ψηθεί, ανακατεύουμε με το βούτυρο, το σκόρδο και τα πετιμέζι ροδιού και αφήνουμε να κρυώσει.
2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το κρύο ρύζι στα ντοματίνια και ανακατεύουμε.
3. Μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος και τοποθετούμε επάνω την μπάλα τυρί. Την σπάζουμε σε κομμάτια αν θέλουμε. Τελειώνουμε με τα φύλλα βασιλικού και επιπλέον ελαιόλαδο αν θέλουμε.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ