Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την πρώτη επίσημη καταγραφή του σουβλακιού στη Νίκαια, ο Τάσος Μπρεκουλάκης και η Μαρίνα Πετρίδου ξαναγράφουν την ιστορία του παρακατιανού φαγητού με τις αστικές καταβολές και τη δημοτικότητα που δεν μπορεί να αγγίξει κανένα άλλο street food.
Πόσο ελληνικός είναι ο γύρος; Πόσο δημοφιλές είναι το σουβλάκι εκτός Ελλάδας και ποια είναι η θέση του στα φαγητά του δρόμου στην Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία; Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στο σουβλάκι της Αθήνας και σε αυτό της Θεσσαλονίκης, εκτός από τις γλωσσολογικές; Γιατί το σουβλάκι είναι το πιο δημοφιλές φαγητό (με διαφορά) στα ελληνικά social media; Και πού τρώμε σήμερα το καλύτερο στην Αθήνα;
Μία ιστορική, γαστρονομική καταγραφή του παρελθόντος και του παρόντος με πολλές φωτογραφίες του τότε και του τώρα, συμμετοχή ανθρώπων του πολιτισμού και της γεύσης, νέων εικαστικών και συγγραφέων και αποκλειστικό υλικό που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού.
260 σελίδες, 45 υπογραφές, 40 μαγαζιά.
Το Σουβλάκι στην Αθήνα: Το πιο λαχταριστό βιβλίο της χρονιάς! Κυκλοφορεί την Κυριακή 25 Μαΐου με την «Καθημερινή».
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ