Ότι περιλαμβάνει η Δωρεάν εγγραφή +ΕΠΙΠΛΕΟΝ
Kathimerini.com.cy
info@kathimerini.com.cy
Φτιάξτε αυτό το vegan, καβουρδισμένο κουνουπίδι συνοδευόμενο με ένα πικάντικο χούμους. Αυτή η συνταγή για κουνουπίδι είναι το ιδανικό πιάτο όταν πρέπει να ταΐσετε απαιτητικούς φίλους που νηστεύουν, αλλά αγαπάνε τις gourmet γεύσεις. Επιπλέον, είναι χαμηλό σε θερμίδες και χωρίς γλουτένη.
Χρόνος προετοιμασίας: 15’Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 35 λεπτάΜερίδες: 4Θερμίδες: 200 kcal ανά μερίδα
ΥΛΙΚΑ:
Για το κουνουπίδι:35 γρ. ελαιόλαδο1 κ.γ. κόλιανδρου1 κ.γ. κουρκούμη1 κ.γ. κύμινο1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνηΑλάτι - πιπέρι1 κουνουπίδι, κομμένα τα μεγαλύτερα φύλλα του
Για το χούμους:15 γρ. ελαιόλαδο1/2 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 κουταλάκι σκόρδο, λιωμένο200 γρ. μαγειρεμένα ρεβίθια, στραγγισμένα 20 γρ. ταχίνιΧυμός από 1 λεμόνι1 κ.γ. κύμινο ¼ κ.γ. τσίλι Αλάτι και πιπέρι 100 γρ. νερό
Για να σερβίρουμε:Τους σπόρους από 1/2 ρόδιΦρέσκα φύλλα κόλιανδρου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Βάζουμε το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε πολύ καλά, φροντίζοντας το κουνουπίδι να είναι καλά καλυμμένο με τη σάλτσα. Τοποθετούμε το κουνουπίδι σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα και 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.
2. Κοντά στο τέλος του χρόνου μαγειρέματος του κουνουπιδιού ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τηγανίζουμε ελαφρώς για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα τα ρεβίθια και μαγειρεύουμε μαζί για 2 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο πολυμίξερ και προσθέτουμε το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, το κύμινο, το τσίλι, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό. Πολτοποιούμε σε πουρέ. Αν δεν έχετε πολυμίξερ μπορείτε να πολτοποιήσετε το χούμους σας χρησιμοποιώντας το εργαλείο που φτιάχνουμε πουρέ.
3. Σερβίρουμε το καβουρδισμένο κουνουπίδι σε ένα πιάτο με βάση του το χούμους. Πασπαλίζουμε με το ρόδι και τα φύλλα κόλιανδρου.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com
(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)
Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο στη στιγμή που δημοσιεύεται.
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ